Flere vælger investering i abstrakt maleri

En spændende stærk trend lige nu er, at flere og flere vælger investering i abstrakt maleri. Ofte vælger man noget med en stemning eller en fornemmelse af natur. Så naturen er i fokus – også  i kunsten. Det er en ny trend. Under Corona oplevede jeg i mine malerier en øget interesse for abstrakte malerier med mennesker og relationer. Nu ønsker folk oftere, at det abstrakte maleri henviser til naturelementer. Vi vil glædes, forundres og fænges af naturen – ikke Landscape symphony Landskabsmaleri med meget dybde og masser af små detaljer at blive fascineret afsom traditionelle landskabsmalerier, men naturmalerier med et moderne udtryk. Folk vil have abstrakt kunst, hvor man fornemmer – eller blot selv fortolker elementer fra naturen ind i værket.

Et eksempel kunne være som værket her Landscape Symphony, hvor man selv bestemmer, hvad man ser i motivet.

Hvad er et abstrakt maleri?

Det er lige før, det er lettest at sige, hvad det ikke er. Et abstrakt maleri vil ikke repræsentere virkelige objekter eller figurer. Abstrakte malerier vil således ikke ligne noget genkendeligt. I stedet fokuserer kunstneren på farver, former og tekstur, hvor det visuelle udtryk eller stemningen er i fokus.

Båndbredden er dog bred, således kan det være alt fra geometriske figurer, en ren rød flade over maskelignende figurer eller andre mere figurative elementer, der flettes ind i maleriet. Ofte for at pirre beskuerens egen fantasi og forestillingsevne.

Lidt historik om abstrakt kunst

Abstrakt kunst strækker sig tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede. Kunstnere som Wassily Kandinsky og Kazimir Malevich er nogle af de første til at udfordrede konventionerne ved at skabe værker, der ikke repræsenterede genkendelige objekter. De eksperimenterede gennem farver, former og linjer med at udtrykke følelser, stemninger eller blot nye visuelle udtryk. Siden da har den abstrakte kunst udviklet sig til et mangfoldigt og bredt udtryksfuldt felt.

Hvordan skabes et abstrakt værk?

Det kan skabes på et utal af måder, også AI kan i dag skabe et smukt abstrakt værk. Mit fokus her vil derfor være min egen proces.Et enkelt strejf af sommerfuglens vinge Abstrakt maleri i grøn og gul, hvor man kan se en masse detaljer med fugle, dyr, insekter og blomster

Min første inspirationskilde er farverne. I processen med at vælge farver bliver jeg optaget af former og linjer i maleriet. Det er en leg, hvor jeg både eksperimenterer, fejler, forsøger igen, afprøver nyt. Og ja, indimellem bliver jeg meget frustreret. Men så vender jeg måske maleriet en halv omgang – eller maler det over med mere transparente farver. Denne proces kan tage fra dage til år.

Jeg finder også motiver i mine malerier – og kan gøre forskellige ting, for at forstærke disse elementer. Det gør jeg, da jeg selv godt kan lidt at gå på opdagelse i et abstrakt maleri – og gerne vil give denne glæde og oplevelse videre til beskueren af mine malerier.

Hvorfor flere vælger investering i abstrakt maleri?

Der er flere faktorer, der driver interessen for abstrakt maleri. Dette kan omfatte en søgen efter æstetisk nydelse, et ønske om at udfordre traditionelle syn på kunst og et behov for at udtrykke følelser eller ideer på en ikke-repræsentativ måde. Uanset årsagen har abstrakt maleri evnen til at engagere, inspirere og berige vores liv på utallige måder. Derfor tror jeg, at flere og flere vælger investering i abstrakt maleri.

Kontakt mig for investering i abstrakt maleri

Tankerne flyver De røde og varme nuancer er centrale i maleriet, der får modspil af limgrøn og tyrkist. Skøn struktur og bevægelse i maleriet.Hvis du er interesseret i at tilføje unikke abstrakte malerier til din kunstsamling eller til at pryde væggen i dit hjem, så kontakt mig eller ring 20468228 allerede i dag. Jeg tilbyder værker i forskellige størrelser, stilarter og prisklasser, der kan berige dit hjem eller arbejdsrum med skønhed, dybde og følelse. Lad os sammen udforske den magiske verden af abstrakt kunst og finde det perfekte maleri til dig.