Moderne landskabsmaleri – naturmaleri

Se et moderne landskabsmaleri, hvor naturen gengives på en abstrakt måde. Fokus er på stemningen,  derved får malerier af landskab og naturen et moderne og ekspressivt udtryk. Det er farver og former, der er i centrum frem for en naturalistisk gengivelse. Jeg maler jeg blide farveharmonier og bruger mere rolige penselstrøg, som symboliserer den harmoni og ro, naturoplevelser kan give os kombineret med runde organiske former.

Se mine landskabs- og naturmalerier.

Kontakt mig om maleri af landskaber

Jeg har også et atelier midt i skoven i Asserbo

Jeg inspireres af det nærliggende hav, himmelen og naturens farvespil. Mine naturmalerier spænder således fra naturalistiske til abstrakte moderne landskabsmalerier, hvor stemninger og følelser er i centrum.

I dag er det blevet meget moderne med et abstrakt landskabsmaleri, hvor man selv kan lægge sin egen tolkning ind. Jeg tolker også selv landskabet, når jeg maler mine abstrakte moderne landskabsmalerier. Kontakt mig for at høre mere 20468228.

Jeg laver også kunsttryk, som er digitale mix media, nummereret, signeret og indrammet, så du er sikker på at få et unikt kunstværk.

Et smukt farverigt kunsttryk kan du få billigere end et maleri, da jeg ofte har 5 eksemplarer af hvert kunsttryk. De er alle nummereret og signeret.

Naturen inspirerer mig

Når jeg er ude i naturen, bliver jeg ofte optaget af små detaljer, der har flotte farver og former. Har jeg mobilen med fotograferer jeg løs til inspiration, når jeg står i mit atelier og maler naturmalerier.

Jeg har bl.a. mange fotografier af barken på cedertræer fra øen Reunion, som har smukke farver og herlige former. Fotografierne er blot inspiration, som jeg bruger til at male abstrakte moderne Landskabsmalerier efter.

Maleriet her er inspireret af ahorntræer, som jeg så i efterårsfarver i Canada.

Jeg har også mange foto af vand; vandfald, havskum, brændinger, og vandhvirvler. Bevægelserne er runde og spændende.

I det hele taget inspirerer naturen mig meget til mine malerier. Det kan være en tur i skoven eller min blomstereng ved mit atelier i Asserbo. Ofte prøver jeg også at kombinere det organiske med de runde bløde former med mere skarpe kanter. Det giver en spændende effekt at kombinere de to udtryk – og fortæller os noget om, at vi både behøver natur og kultur.

Abstrakt og moderne landskabsmaleri – malerier af skov, himmel og hav

Fra mit atelier kan jeg følge med i årstidernes forandringer – både med det forårsgrønne løv og de skønne gyldne efterårsfarver – alt sammen noget, der giver inspiration til at male abstrakte landskabsmalerier – og skoven i al sin pragt.

Maleriet viser lyset igennem sivene – se flere farverige malerier.

Jeg bruger klare farver og ofte hele farvespektraet, så det er ikke naturalistiske landskabsmalerier, malerierne af naturen er moderne og abstrakte. Læs om moderne kunst i hjemmet.

Se mine landskabsmalerier her
Smukt vildt abstrakt maleri med masser af power.

Landskabsmaleriets historie

Landskabsmalerier er malerier, der gengiver naturen. Et motiv, der først rigtig blev interessant i renæssancen, hvor naturen blev andet end et brugsobjekt. I romantikken fik landskabsmaleriet et gennembrud ud fra en længsel mod den uspolerede natur – og menneskets møde med kosmos.

I Kina ses interessen for kosmos og naturen helt tilbage fra 500-tallet. De malede naturen som et udtryk for at alting var i bevægelse og illustrerede, at der var en forbindelse mellem universet, maleriet og mennesket. Gennem et maleri fandtes kilden til liv og enhed med kosmos. Kinesisk maleri har altså fra starten fokuseret på landskaber, naturen, blomster og fugle.

Naturmalerier i smukke farver

Derudover holder jeg bl.a. af Emil Nolde og hans mere ekspressionistiske tilgang. Her er jeg blevet inspireret af valmuerne i hans have. De smukke og levende naturmalerier af blomster giver inspiration til at bruge naturen, farver og lyset på nye måder.

Jeg har også mange abstrakte malerier af min blomstereng i Asserbo, hvor det mere er de smukke farver end blomsterne, der er i centrum.

Se flere landskabsmalerier her

Grand Canyon med røde klipper og vårgrøn beplantning

Den britiske kunstner David Hockney malede i slutningen af 1990’erne et kæmpe landskabsmaleri af Grand Canyon, hvor de røde og grønne farver er trukket op i skarpe kontraster. Maleriet kan ses på Louisiana.

Her har jeg malet et naturmaleri af Grand Canyon med røde klipper og vårgrøn beplantning.

Svaret ligger i ordet: Et landskabsmaleri har fokus på naturen og kan varieres over malerier med bjerge, skove, strande etc. Ofte er der vidvinkelperspektiv med himmelen. Landskabsmaleriet fik fart i renæssancen og endnu mere under romantikken. Det moderne landskabsmaleri adskiller sig groft sagt fra det traditionelle ved at have mindre fokus på realistiske detaljer i landskabet, som overlades til beskuerens fantasi.

Mange malerier med landskaber bruger enkel farveharmoni mellem grøn, blå og jordfarver. Landskabsmaleriet bliver mere interessant og kompleks, hvis der tilføjes områder, hvor kunstneren varierer farveskalaen, tonerne, detaljeringsgrad, så nysgerrighed skærpes. Mange moderne landskabskunstnere er inspireret af Cézanne og hans dybdevirkninger i fladerne. Dybde er centralt i landskabsmaleriet og skaber perspektiv.

De fleste vil nok pege på den franske kunstner Claude Monet. Han var foregangsmand for impressionisterne med deres fokus på lysvirkningerne og det luftige i malerierne. Senere tilførte Vincent Van Gogh dynamik, kraft og farver til landskabskompositionerne. Inden for samtidskunsten nævnes David Hockney. Han begyndte på samme vis som fx Georgia O’Keeffe ved at male natur sent i karrieren. Begge har givet inspiration til mange nutidige malere.

Landskabsmalerier er perfekte til at skabe en organisk følelse og bringe en smule natur ind i hjemmet. Der er noget ved de spændende naturskønne malerier, der kan give en fornemmelse af Moder Natur. Mange naturlandskaber fremkalder også varme følelse og minder os om naturens skønhed. Ved at have et moderne maleri af et landskab op på væggen kan du skabe en følelse af forundring og liv i din stue.