Tine Weppler – kunstner

Jeg hedder Tine Weppler – er kunstner. Jeg er eksperimenterende og legende i min kunst – og er helt opslugt i fremstillingen af hvert eneste billede. Hvert enkelt maleri er helt unik og skabt i en proces, hvor jeg Jeg slipper kontrollen og forestillingen om, hvad det skal blive, og blot lader penslen og farverne bestemme.

I mine malerier kombinerer jeg akrylfarve med collage og bruger både fingermaling, spartel og kraftige penselstrøg. Malerierne udstråler glæde og energi, som skabes gennem et spændende og kraftfuldt farvevalg og brug af dynamiske penselstrøg svamp eller spartel. I mine malerier fanger jeg forskellige stemninger og indtryk – det vises både gennem dyremotiver, abstrakte billeder eller relationer mellem mennesker, jeg har mødt eller er optaget af. Det sjoveste er selv at gå på oplevelse i maleriet og finde skjulte motiver eller symboler.

Kontakt mig om moderne maleri

Jeg bruger mange forskellige teknikker og færdigheder, som jeg har tilegnet mig gennem uddannelser og autodidaktisk erfaring samt inspiration fra andre kunstnere eller kunstarter.

Jeg er medlem i kunstsammenslutningen Kunstrunden Nordsjælland. Jeg udstiller New York, og mange steder i Europa, solgt til hele verden, og deltaget på internationale messer bl.a. Art Cologne og Marabella Art Fair. Desuden holder jeg indimellem kunstsalon i Valby.

Besøg mig – ring 20468228

Har du lyst til at se mine akrylmalerier, kan du kontakte mig for en fremvisning på mobil 20468228

Jeg bruger altid kvalitetsprodukter, og du er velkommen til at tage maleriet hjem på prøve ganske gratis.

Besøg galleri Weppler, Ansgars Alle 9, Valby

Se mit atelier, Niels Brynildsvej 8, Asserbo

Jeg har tegnet og malet hele mit liv

Som barn malede jeg søpapegøjer i et væk, mens mine veninder malede prinsesser. Søpapegøjerne fik kæmpe farverige næb – og fyldte hele papiret. Noget af fascinationen kom, fordi min far ofte rejste til Færøerne – og havde foræret mig en meget smuk søpapegøje i glas.

Ud over at male med farver elskede jeg mønstre og former – at lege og eksperimentere.

Det har således altid været vigtigt for mig at skabe og udtrykke mig i farver og former.

Som ung tog jeg på Kunsthøjskole i Holbæk. Senere blev jeg uddannet som underviser i billedkunst fra Emdrupborg Statsseminarium. Jeg var i den periode optaget af ansigter og portrætter. Mange af dem syede jeg med stofrester og farvede tråde – og brugte timer foran symaskinen med stofrester for at forme store billedtæpper.

Det udviklede sig senere til papircollager, hvor jeg først klippede senere rev papirstykker i forskellige farver. Oftest formede jeg ansigter, men det blev også til mennesker og dyr. Jeg tænker, at collagerne i stof og papir har givet mig en rummelig fornemmelse – og ikke tænke fx munden som mund, men som små forskellige former i forskellige farver. Det at flytte fokus væk fra det, man ved, tingen er – og i stedet male formerne giver i min optik et mere frit udtryk.

Smid masken – min interesse for masker har bragt mig vidt omkring

Jeg studerede masker – formede masker – samlede på masker – malede masker på mine børn og deres kammerater, når de ville lege dyr eller andet – tegnede masker – læste om masker – og jeg udgav en bog om personligt lederskab, der hedder “Smid masken”. Netop med tanke på, at vi skal vise os selv som menneske, være autentiske og skabe tillid, hvis vi vil have lederskab. Vi kan godt have forskellige roller og sågar identiteter. Jeg er f.eks. både mor, kvinde, kunstner, forfatter, leder, bestyrelsesmedlem, lektor og innovationskonsulent. Men i alle roller må vi have os selv med – og turde vise ”vores nøgne ansigt”. Alle de tanker tog jeg med i min bog om lederskab – og det er også det, jeg gerne vil have frem i mine portrætter, nemlig den person, vi er bag masken.

Kunst er en måde at se nye vinkler på

Jeg har gået meget på Kunstudstillinger – og har selv som underviser på Borups Højskole været rundt på kunstmuseer og holdt foredrag om de udstillede malerier.

Det har altid været interessant at se, hvor forskelligt vi opfatter kunst. I min opfattelse er god kunst noget, der siger os noget, sætter tanker og/ eller følelser i gang – noget der rykker os – og giver os en oplevelse.

Mange har sagt til mig: “Jeg blir ”glad i låget” af at se dine malerier”. Dejligt for jeg mener, at glæde er en vigtig følelse. Selvfølgelig skal vi ikke fornægte konflikter og udfordringer, men det er lettere at løse og overkomme, når man indimellem føler glæde, energi og kærlighed. Mine malerier har dog også bag farver, energi og glæde andre følelser og elementer, som man oplever intuitivt, når man ser på maleriet.

At male er også leg, rytme og musik

Jeg har også beskæftiget mig meget med sproglig udvikling. Her tror jeg meget på at leg med sproget giver både børn og voksne en øget fornemmelse af sproget – lige som man udvikler sig som kunstner, ved at lege og eksperimentere. Jeg har skrevet flere børnebøger, som opfordrer børn og forældre til at lege med sproget fx ”Tungebrækkerbetet” og ”Ih du milde drommedille”.

Det legende – ja selv rim og rytme har jeg taget med i min kunst – der er små variationer i gentagelserne – eller farver der matcher – lidt på samme måde som når man rimer og laver musik.  Prøv selv at se, om du kan se det i mine abstrakte malerier.

Jeg ønsker at give leg og glæde til andre gennem min kunst

I dag har jeg valgt at være fuldtids kunstner, fordi tid også gør en forskel. Det betyder noget, at jeg kan hellige mig maleriet – og fordybe mig på fuld tid. Forskning siger, at talent kræver, at man har øvet sig koncentreret og ambitiøst i over 10.000 timer – det har jeg for længe siden; men det er fortsat en leg og super sjovt. Det er netop det, jeg ønsker at vise med min kunst. Og jeg tror på, at ved at se på kunst udvider vi vores horisont – og en større horisont og mangfoldighed er noget af det, der skal til for at skabe en endnu bedre verden til vores børn.

Om Tine Weppler – kunstner

Uddannelse, kurser og medlemskaber

 • 2021: Firmaevent og oplæg og kreativitet på arbejdspladsen
 • 2020: Holbæk Kunsthøjskole
 • 2016 – i dag: Youtube-kanal om kunst
 • 2016 – i dag: Medlem af Kunstrunden Nordsjælland
 • 2015: 4 Bøger om kreativitet for forældre med børn i alderen 0-3 år.
 • 2014: Master i psykologi
 • 2014: Workshop i maleri, Gyldendal, København
 • 1991 – 1992: Underviste i kunst og kunstforståelse ved Borups Højskole, København
 • 1986: Medlemskab af en butik for kreativitet midt i København
 • 1985: Plakat til karnevallet i København
 • 1984: Kursus i collage-syning, Herning Summer Art
 • 1982: Uddannelse fra Holbæk Kunstskole
 • 1979: Bachelor i dansk og kunst, Emdrupborg Statsseminarium

Udvalgte udstillinger fra 2014

2024

 • Kunstudstilling i Firenze, galleria 360
 • Kunstudstilling Elos Medtech – hele året
 • MarienlystSlot, Helsingør 30/8-31/12
 • ComputerCamp, Frederikssund, hele året
 • Kunstrunden Nordsjælland, Asserbo, 7. – 9. september

2023

 • Kunst- og vinsalon, Galleri Weppler, 1/2, 8/3, 20/4 og 11/5
 • Creative mind: Sansemesse i Øksnehallen 1-2 april
 • Annaborg, Hillerød 17. august til 11. september
 • ComputerCamp, Frederikssund, hele året
 • Kunstrunden Nordsjælland, Asserbo, 2. og 3. september
 • Kunst for alle, Lokomotivværkstedet 6., 7. og 8. oktober

2022

 • Creative mind: Sansemesse i Øksnehallen
 • Kunst- og vinsalon, Passion, Galleri Weppler,
 • Marienlyst, Helsingør
 • Bech Bruun, Kunstforening, Aarhus
 • EKJ Kunstforening, København

2021

 • Soloudstilling, New York, Galleri Artifact, Soho
 • Galleri Weppler, Ansgars Alle 9, København, soloudstilling
 • Galleri Weppler, Ansgars Alle 9, København, soloudstilling
 • Art Nordic. Lokomotivværkstedet, København. Gruppeudstilling
 • Dansk Industri – kunstforening – soloudstilling

2020

 • Soloudstilling ComputerCamp
 • Soloudstilling Dansklærerforeningen
 • Kunstforeningen BASF. Soloudstilling
 • Annaberg, Hillerød. Gruppeudstilling
 • Åbne Atelier-døre, Kunstrunden Nordsjælland
 • Kunst for alle. Lokomotivværksetdet, København
 • Albertslund Kunstforening
 • Kunstsalon Galleri Weppler Soloudstilling

2019

 • Art Nordic. Lokomotivværkstedet
 • Art Cologne/Discovery art fair. Köln
 • Galleria Gaudi, Madrid. Gruppeudstilling
 • Marienlyst Slot, Helsingør. Gruppeudstilling
 • Åbne Atelier-døre, Kunstrunden Nordsjælland
 • Galleria Gaudi, Marabella, Spanien. Gruppeudstilling
 • September:Brøndby Rådhus, soloudstilling

2018

 • Kunstdekoration hos CPH Business
 • Art Nordic 2018. Lokomotivværkstedet,
 • Kunsthuset Annaborg, Hillerød. Gruppeudstilling
 • Åbne Atelier-døre, Kunstrunden Nordsjælland
 • Marziart Internationale Galerie, Hamborg, Tyskland

2017

 • Bicykling, Galleri Weppler
 • Marienlyst Slot, Helsingør,Kunstrunden Nordsjælland
 • Kvinder og kunst, Hillerød

2016

 • Want to be there, Galleri Pilestræde, København
 • Summertime, Galleri Weppler

2015

 • New York, New York, Galleri Weppler
 • Kunstdekoration i Gyldendal

2014

 • Kunstdekoration i Temporent A/S
 • Rhinos, Galleri Weppler