Abstrakt maleri – Farverige abstrakte malerier pirrer fantasien

Et abstrakt maleri siger mere end 1000 ord, da vi finder mulige tolkninger eller motiver i et abstrakt maleri pirrer vi vores forestillingsevne. På den måde stimulerer et abstrakt maleri vores hjerne og tilbyder os et spændende nyt univers, hvor vi selv får mulighed for at sætte detaljerne ind i nye helheder, som gør værket meningsfyldt for os. Når et farverigt abstrakt maleri sætter virkeligheden i et helt nyt perspektiv, kan den verden vi kender forandres – både forvrænges og forskønnes og skabe dermed sin egen individuelle kunstneriske oplevelse.

Kontakt mig om abstrakt maleri

Et abstrakt maleri er færdigt, når jeg elsker det

Mine abstrakte malerier er i stærke farver og appellerer til vores sanser, og vi genkalder en stemning eller følelse.

Kontakt mig her eller ring 20 46 82 28 for at aftale besøg og se mine flotte abstrakte malerier.

Abstrakt kunst skaber nysgerrighed og giver mulighed for at skabe egne tolkninger. Mine abstrakte malerier er fyldt med detaljerne, du sætter sammen til din helhed og tolkning. Måske opdager du, at din tolkning skifter efter stemninger og lyskilden. Se fx mine abstrakte malerier med mennesker. Får du lyst til at se et abstrakt maleri i dit eget hjem, tilbyder jeg altid, at du kan få mine malerier hjem på prøve for, at du kan vurdere, hvilket abstrakt maleri, der passer i dit hjem Ligesom jeg tilbyder at hjælpe med prøveophængning.

Som kunstner bruger jeg meget tid på at se på maleriet. Jeg har det sådan, at et abstrakt maleri først er færdigt, når jeg selv har fundet en mening, motiv eller stemning i maleriet. Måske fremkommer min mening gennem titlen, eller jeg lader tolkningen være op til beskueren, hvor deres synspunkter og fantasi er afgørende.

Farverige abstrakte malerier med stærke farver

Når jeg maler har jeg fokus på former og farver, hvor et abstrakt maleri kan give associationer og bringe minder og oplevelser frem fra glemslen. Klik og se mine abstrakte malerier af dyr, mine abstrakte malerier med dans og sport. Eller Læs om at opleve kunst på forsiden

Abstrakte malerier er for mig ikke blot tilfældige klatter, som nogle kritiserede den abstrakte kunst for, da den dukkede op i begyndelsen af det 20. århundrede.

Undervejs i min maleproces kan maleriet skifte både farvevalg, stemning og inspirationskilde – det kan blive vendt på hoved – og være igennem flere transformationer. Pludselig en dag, har det fået et unikt udtryk – og jeg har fået den dynamik i maleriet, jeg ønsker. Og jeg elsker det. Et abstrakt maleri er født.

Abstrakte malerier kan noget særligt. Det farverige abstrakte maleri sætter gang i fantasien, den pirrer vores nysgerrighed – og appellerer til vores sanser. Men i og med, at budskabet ikke er entydigt og farverne stærke og spændende, kan et abstrakt maleri i stærke farver både sætte et unikt præg på hjemmet og være et godt diskussionsemne.

Farverige abstrakte malerier er også mere populære end nogensinde, måske fordi farverige abstrakte malerier handler om at udfordre og giver en fortolkning af virkeligheden. Et farverigt abstrakt maleri kan provokere, men ofte hører jeg, at mit abstrakte maleri i stærke farver giver glæde og liv.

Se mine abstrakte malerier

Abstrakt kunst inspirerer og provokerer

Abstrakt kunst er mere eller mindre nonfigurativt, hvilket betyder, at det ikke forstiller noget, vi umiddelbart genkender, men iagttageren må bruge sin forestillingsevne for at give maleriet mening. Abstrakt kunst opstod som en provokation mod det bestående, da kunstnere i begyndelsen af det 20. århundrede begyndte at forvrænge eller abstrahere fra virkeligheden. Almindeligvis bliver Wassily Kandinsky betegnet som ophavsmand til den abstrakte kunst omkring 1912, hvor motivet frigjorde sig fra det figurative og blev erstattet af farver og linjer. Den abstrakte kunst har efterfølgende udviklet sig i mange retninger.

En af retningerne, som jeg også selv er inspireret af, er det mere emotionelle og intuitive udtryk, som bl.a. COBRA kunstnerne tog til sig. De dyrkede rytme, flader, punkter, linjer og farver, som mange kan genkende i mine abstrakte malerier.

Billeder udtrykker mere end ord – hvad udtrykker abstrakte moderne malerier?

Vi behøver ikke være enige med kunstneren eller andre om, hvad et abstrakt moderne maleri forestiller. I det abstrakte moderne maleri kan du gå på opdagelse, se nye ting og diskutere det med andre. Hver gang billedet iagttages opstår nye samtaler, og således kan malerier skabe nye tanker.

Når du skal vurdere et abstrakt maleri, kan du prøve følgende:

  • Se på billedet om du kan finde genkendelige former eller motiver?
  • Sæt lyskilden forskelligt og se det fra flere vinkler.
  • Hvilke tanker vækker farverne? Klare, dramatiske, harmoniske eller blot dine yndlingsfarver
  • Ligner det et musikstykke – er det en bestemt genre eller en særlig komposition?
  • Har maleriet en historie at fortælle – eller minder det dig om en særlig oplevelse?

På trods af moderne malerier defineres som nonfigurativt, har det ofte på en eller anden måde alligevel et motiv, et tema eller en stemning, som kunstneren forbliver tro imod. I mange af mine egne abstrakte malerier kan du se fortolkninger eller fragmenter af virkeligheden inspireret af mit blik på verdenen. Således er virkeligheden alligevel hele tiden til stede. Se flere abstrakte farverige malerier her.

Se flere malerier her

Hvordan kommer jeg i gang med det abstrakte maleri?

Når du maler abstrakt, kan du slippe forestillingen om, hvad maleriet skal ligne. Jeg komme selv i gang ved at eksperimentere med forskellige slags materialer og/eller værktøj. Fx kombinerer jeg akrylmalingen med spray, decoupage, collage, tryk og serigrafi. Netop den eksperimenterende tilgang kendetegner det abstrakte maleri. Redskaber som svamp, spartel, kam, klude, træstykker, pastelkridt kan også give en anderledes struktur og udtryk end penselstrøg. Selv bruger jeg en god natursvamp til at give forskellige virkninger og former – eller jeg beslutter mig fx for at udforske en farve, blande den i forskellige nuancer og sætte den på lærred på forskellige måder, som fx på maleriet rødt efterårslys (klik her).

Mit råd er: Brug legen, nysgerrigheden og den undersøgende tilgang til selv at komme i gang med at male abstrakt.

Kom gerne og besøg mig på mit galleri i Valby eller Asserbo. Ring og aftal nærmere – eller hør, hvornår jeg har min næste udstilling. Jeg fortæller gerne om mine abstrakte malerier – og du får mulighed for at se og diskutere malerierne med mig.

Udvalg af abstrakte malerier

Flere abstrakte malerier under ”Se kunst”

Abstrakt maleri

Landscape symphony

14.800,00 kr.
Str.

150 x 130 cm

Spændende kæmpestort aflangt maleri i smukke farvenuancer med blå som grundfarve. Du kan se bjerge, himmel, hav, stjerner eller mønster, former og farver.

Abstrakt maleri

I en drøm

18.800,00 kr.
Str.

120 x 200 cm

Stort blåt maleri i afdæmpede jordfarver. Maleriet er helt abstrakt og alligevel danner der sig flere historier, når man ser det.

Str.

100 x 100 cm

Maleriet her har en særlig historie. På en tur over engen med min hund i snor blev jeg angrebet af en ko. Jeg var ret rystet og kort efter opstod dette maleri. Selv ser jeg et hoved af en tyr - men måske er det min fantasi, der spiller mig et puds.

Abstrakt maleri

Når regnen letter

15.800,00 kr.
Str.

130 x 150 cm

Man aner eller ser ikke menneskeskikkelser i et diset lys, der nærmest dukker frem på en regnvåd gade

Abstrakt maleri

Et vindue ud mod verdenen

Et skønt farvespil i dette dynamiske maleri, hvor nogle ser stregerne som mennesker andre som græs i vinden.

Abstrakt maleri

Vindens dans

10.800,00 kr.
Str.

120 x 100 cm

Efterårsløvet glimter i solen i en komposition af varme og rødlige nuancer.

Abstrakt maleri

Solstrejf på vejen

7.800,00 kr.
Str.

100 x 80 cm

Sart impressionistisk maleri, der giver fornemmelse af lyset og skyggens indbyrdes spil

Abstrakt maleri

I aftenlysets skær

9.800,00 kr.
Str.

80 x 140 cm

Når jeg maler abstrakt, ser jeg ofte mennesker i mine strøg - og jeg elsker hvordan de bevæger sig sammen og hver for sig.

Abstrakt maleri

På en sommerdag

15.800,00 kr.
Str.

100 x 180 cm

Stort abstrakt maleri med masser af lys og varme, som leder tankerne hen på en sommerdag, hvor man kigger ud over et blomsterhav.

Abstrakt kunst forestiller ikke noget bestemt. Den er nonfigurativ. Former, struktur, farver og linjer motiverer vores forestillingsevne i forsøget på at finde ind til meningen i et abstrakt maleri. Vi oplever forskellige stemning, genkender følelser eller se skjulte motiver, ja nogle oplever musik. Det abstrakte maleri appellerer til at bruge vores fantasi eller til at opleve og nyde den abstrakte kunsts farvesammensætning og former.

Et abstrakt maleri er åben for tolkning og pirrer vores nysgerrighed, da vi lægger egne holdninger og synspunkter ind i maleriet. Et abstrakt maleri skal ikke forstås på en bestemt måde. Det skal opleves, nydes og give anledning til gode samtaler. Hvad tænker du farverne betyder? Hvilken motiver ser du? Hvilken følelse giver maleriet dig? Er spørgsmål, der kan åbne dit abstrakte maleri.

Abstrakt kunst er et vidt begreb og dækker over flere retninger og stilarter. Det opstod med impressionisterne efter et brud på maleriets lange tradition med at gengive noget genkendelig. De chokerede med deres malemåde og farvesammensætning, og gav kunstnerne lyst til at eksperimentere. Det førte bl.a. til kubismen og senere det abstrakte maleri, som Wassily Kandinsky får æren for i 1910.

 

Det korte svar er som også Asbæk familien vejleder om. Et maleri vurderes med hjertet. Maleriet har værdi, når du bliver opsuget af farverne, stemningen og det, du tolker ind i maleriet. Abstrakte malerier kan tage tid at ”åbne” og elske. De kræver, at du selv er en aktiv del af oplevelsen. Det er i den proces, du kan vurdere maleriets kvalitet.