Aflangt maleri

Favoritten til stuen er ofte et aflangt maleri enten over sofaen eller på en stor hvid væg. Mange vælger malerier med antydninger af menneskeskikkelser. På et stort aflangt maleri får figurerne næsten naturlig størrelse, således bliver maleriet en levende del af rummet. .

Et aflangt maleri passer flot i stuen over en sofa eller en reol, hvor det brede format matcher sofaens eller reolens størrelse. Et langt maleri har en spændende virkning. Da den ene side er længere end den anden, bryder det med den harmoniske kvadrat, så det aflange maleri virker mere dynamisk.

Kontakt mig om aflangt maleri

Hvilken størrelse på aflangt maleri?

Mange vælger det lange høje format, når der er en plads i stuen, der står tom. Maleriet på væggen vil her skaber sit helt eget rum inde i rummet. På den måde skaber det aflange maleri liv på en tom væg og giver rummet et helt nyt og personligt udtryk.

Mange vælger et aflangt maleri i stuen, da det passer flot over en sofa eller en reol. Er der almindelig loftshøjde på 230 cm kan maleriet over sofaen være ca. 120 cm bredt. Således kan det aflange maleri over en sofa måle helt op til 120 x 200 cm.

Det mest almindelige er 100 x 150 cm eller 100 x 120 cm. Få viden om store malerier.

Er der en tom væg, vil et aflangt maleri på højkant inddrage den hvide væg og give sammenhæng med rummets andre vægge og interiør. Her vil en almindelig loftshøjde på 230 cm kunne bære et maleri, der er 180 langt og fx 100 højt.

Det mest almindelige på en sådan væg er 100 x 130 cm eller et langt smal maleri på fx 80 x 140 cm. Du kan altid kontakte mig på 20468228 , så rådgiver jeg gerne om en god størrelse på maleriet til netop din væg. Kontakt mig for besøg i galleriet eller se flere malerier her.

Maleriet her måler 120 x 200 cm. Og sofaen er faktisk købt efterfølgende, så den fungerede godt med maleriet. Ofte sker beslutningen dog i omvendt rækkefølge.

Køb stort aflangt maleri til hjemmet

Har du en væg, der mangler liv og farver, kan et stort aflangt maleri virke meget flot og indbydende. Da jeg også maler malerier på bestilling, kan du få et maleri, der passer præcis til din væg. Her tager jeg hensyn til dine ønsker og rummets indretning. Med et originalt maleri får du farve, stoflighed og energi i rummet. En fascinerende ting ved det aflange maleri er, dets friseagtigt form, der virker smukt og æstetisk i rummet. Det skyldes, at det lange maleri giver mulighed for at male rytmisk og skabe varierede gentagelser. Det minder os om de maleriske og rytmiske forløb, som vi kender fra mønstrene på krukker eller facader fra det gamle Grækenland.

Det aflange maleri vil i et bredformat ofte i vores kultur blive læst fra venstre mod højre, da det følger vores naturlige læseretning. Derved bliver maleriet en storytelling, hvor læsningen fra venstre mod højre, danner en historie.

I et højt langt maleri starter vi oppefra og ”læser” nedad, præcis som vi er blevet vænnet til, når vi læser en bog. andre kulturer kan have andre måder at gå til værket på. Som kunstner kan man gøre maleriet mere spændende ved at bryde med vores naturlige læseretning. Så vil beskueren stoppe op. Det gør maleriet interessant.

Se mere om malerier til stuen

Følgende oversigt kan give inspiration:

Få et aflangt maleri på væggen

Maleri over sofaen

Her er det store aflange maleri velegnet, da det passer ind til sofaens rektangulære format. Tænk over at det gerne må være hævet over sofaen, så hovederne ikke lænes ind i maleriet. Se også Få hjælp til indretning.

Få et aflangt maleri med figurer, som hele familien kan samles om - se flere malerier på galleri weppler

Maleri i køkkenet

Med et langt maleri kan du matche bordets størrelse. Er der ikke så meget plads mellem bord og det lange maleri er det flottest, hvis maleriet ikke hænger for langt nede.

Vælg aflangt maleri der passer i størrelsen til sofaen. Her to aflange malerier over sofaen

Maleri i stuen fx maleri over reolen eller skænken

Her er det en god ide at indtænke reolen eller skænkens bredde og holde nogle linjer i rummet, hvor det kvadratiske eller aflange maleri modsvarer møblets størrelse.

Få et aflangt maleri på væggen

Maleri på endevæggen

På en høj smal væg for enden af en gang giver det en flot afslutning at placere et højt aflangt maleri, der fylder væggen ud. Så kommer rummet til at virke større.

Et stort aflangt maleri får en plads på væggen og skaber liv i rummet

Maleri på trappen

En trappeopgang vil ofte indbyde til at hænge flere mindre malerier op. Eller hvis der er en stor høj væg, så et kæmpestort aflangt maleri.

Et kæmpe stort maleri pryder den store hvide væg og giver liv og energi i rummet.

Maleri over sofaen

Et stort maleri over sofaen giver stuen en unikt og personligt udtryk – og skaber liv i rummet.

Langt maleri giver karakter til rummet – maleri 100 x 150

Favoritten til stuen er et aflangt maleri i 100 x 150 cm, men jeg maler også kæmpe store malerier. Indimellem betyder det, at de abstrakte figurer på maleriet næsten får naturlig størrelse. Derved bliver maleriet en levende del af rummet. Man kan få lyst til at kommunikere med figurerne. Det skaber et nærvær og giver rummet et personligt og unikt udtryk med det kæmpe store lange maleri. Et eksempel på et kæmpestort maleri er Picasso Guernica

Et kæmpestort maleri kan måle fra 100 til 300 cm. Er der plads på væggen, ser det fantastisk ud med et kæmpe maleri.Det kan være på en bar væg i køkkenet eller i din hall. Jeg vil anbefale, at der som minimum er 20 cm luft rundt om værket. Mange foretrækker dog mere luft, og det er meget almindeligt at have 30 – 50 cm luft fra gulvet til det kæmpe store maleri.

Har du en stor væg i din hall eller på trappen, kan et kæmpe maleri give rummet karakter. Pludselig får rummet personlighed. Og et kæmpe stort maleri vil helt sikkert få folk til at stoppe op og tænke over, hvad maleriet forestiller.

Derfor kan et abstrakt maleri med mulighed for tolkninger være et godt og spændende valg. Se mine abstrakte malerier under fanen galleri.

Hjælp til at vælge det helt rigtige maleri til væggen

Hos Galleri Weppler kan du altid få malerier med hjem på prøve. Det giver dig mulighed for at se, hvilken løsning, der passer bedst ind i dit hjem. Skal du købe et kvadratisk eller et aflangt maleri, eller om du skal vælge malerier i gruppe.

Abstrakte og farverige malerier kan hos galleri Weppler fås både i kvadratiske og i aflange formater. Hvert format indbyder til forskellige tilgange og er smukke på forskellige måder.

I stedet for et aflangt maleri vælger nogle at have 2, 3 eller 4 kvadratiske malerier, som indbyrdes passer sammen. Det kaldes gruppemalerier og er en anden måde, at få liv på de tomme – ofte hvide vægge. Min erfaring er, at det kan være pladsen i hjemmet, der er bestemmende for, om det abstrakte maleri skal være et kvadratisk eller aflangt maleri. Oftest falder folk dog for et bestemt maleri – uanset format – og så finder de plads til det.

Moderne kunst i hjemmet

Se aflangt maleri hos Galleri Weppler i Valby ring 20468228

Solgt

Farverige malerier

En dans med farver

13.800,00 kr.
Str.

140 x 100 cm

Gerhardt Richter malede farverigt og abstrakt - her er jeg inspireret af hans metode med at trække maling med en rakel.

Farverige malerier

Når vi mødes

5.800,00 kr.
Str.

80 x 60 cm

Den grønne baggrund giver ro til de spændende figurer i varme farver.

Farverige malerier

Parafrase over Bonnard

6.800,00 kr.
Str.

100 x 60 cm

Dejligt varmt og stemningsfyldt maleri i kontrastfyldte nuancer, der er sat på i små strøg for at skabe farveharmoni

Et aflangt maleri er størst på den ene led og kaldes liggende, bredformat og landskab eller stående, højformat eller portræt. Det liggende aflange maleri egner sig fx over en sofa. Det stående maleri kan fx placeres for enden af en smal gang eller skabe modvægt til et møbel i rummet. Et aflangt maleri er modsat et kvadratisk.

Over sofaen passer et aflangt maleri i liggende format godt fx på 100 cm i højden og 150 cm i bredden. Har du en stor bred sofa kan et kæmpe stort maleri på 120 x 200 cm skabe den rette balance. Et aflangt stort maleri kan hænge alene over sofaen, eller du kan vælge 2 til 3 mindre aflange malerier i stående format.

En stor bar væg er et godt sted at få et stort aflangt maleri, hvor der er plads til luft. Er maleriet lyst i farverne fx i gule varme farver, vil det aflange maleri lyse op i rummet. Hvis dele af kunstværket kan blive skjult af møbler kan et aflangt maleri, der ikke hænger for langt nede på væggen, være et godt valg.

De fleste gallerier og kunstnere har aflange malerier i både liggende og stående format – lige som de også har kvadratiske malerier. Hvis du ikke kan finde præcis den størrelse dit aflange maleri skal have, kan du altid hos Galleri Weppler – uden forpligtelse – bestille det format, du ønsker eller få op til 5 malerier gratis hjem på prøve.