Dansk kvindelig kunstner
– Tine Weppler

Jeg er moderne, dansk kvindelig kunstner og i dag er det blevet hot og/ eller genopdaget. Det er godt. Jeg hylder dog ideen om, at vi også i kunstens verden skal have mangfoldighed, kvalitet og huske ikke vestlig kunst. Samtidig tror jeg, at det køn, man definerer sig som, er mindre interessant end, den kunst, man præsterer.

Jeg er repræsenteret på gallerier i flere lande bl.a. USA, Italien, Tyskland og Spanien. Klik på fanen Tine Weppler og læs mere om tankerne bag mig som moderne kunstmaler. Her kan du også se mit CV og tidligere og aktuelle kunstudstillinger.

Nedenstående beskriver jeg, hvad jeg beundrer, og hvad det betyder for mig at være kvinde og kunstner?

Kontakt mig om abstrakt maleri

Kvinder maler kvinder

Under fanen ”maleri” kan du vælge galleriet malerier med mennesker – abstrakte malerier med kvinder.

Moderne maleri

I dag er trenden moderne abstrakte malerier. Se mit store udvalg under galleriet med abstrakte malerier.

Udstillinger

Kontakt Galleri Weppler 20468228 for uforpligtende besøg eller deltag på min kunst- og vinsalon.

I dag er kvindelige kunstnere blevet hotte. Talrige undersøgelser på gallerier og museer viser, at der tidligere blev købt og solgt meget lidt kunst af kvinder. Og flere tidligere kvindelige kunstmalere er blevet slettet fra historien. Jeg hylder ideen om, at vi også i kunstens verden skal have mangfoldighed – og vise både ikke vestlig kunst, og at det køn, man definerer sig som, er mindre interessant end, den kunst, man præsterer. Der er meget at indhente, hvis der skal større balance i kunstverdenen.

Kønsidentitet, race, opvækst, kultur etc. påvirker selvfølgelig den kunst, kunstmaleren fremstiller. Derfor må en bred vifte af forskelligheder, hvor vi Danmark også viser et større udvalg af danske kvindelige kunstmalere, være vigtig, selv om kvalitet fortsat er afgørende. For at understrege betydningen af mangfoldighed fortæller jeg nedenunder, hvordan jeg som dansk kvindelig kunstmaler bliver inspireret af kunstnere fra hele verden.

Flere kendte kunstnere fascinerer mig som dansk kvindelig kunstner

Jeg bliver ofte spurgt, om der er nogle kunstnere, der har inspireret mig. Som dansk kvindelig kunstner går jeg ofte på udstillinger og følger med i, hvad andre kunstnere maler, henter jeg selvfølgelig masser af inspiration fra flere kendte kunstnere.

På maleriet her er jeg blevet inspireret af den berømte billedkunstner Kirchner og hans spændende figurer af mennesker.

Jeg elsker at stifte bekendtskab med forskellige kulturer, mennesker, landskaber og kunstneriske udtryksformer, hvor jeg bruger kunst fra hele verdenen som inspirationskilde.

 • Afrikansk kunst – er den ældste kunst i verdenen,. I mine malerier er jeg optaget af deres figurer, dans, farver og former.
 • Mexicansk eller pre-columbiansk kunst er fyldt med myter og symbolske tegninger. Frida Kahlo – den mest kendte kvindelige kunstner inddrog disse i sine malerier.
 • Japansk kultur og kunst har haft stor indflydelse på europæisk kunst med den raffinerede og rene form fx i kaligrafi og tuchmotiver. Den kvindelige kunstner Yayoi Kusama er optaget af farver og mønstre i sine billeder, collager og performencekunst.

1920’ernes ekspressionistisk kunst – Paris som centrum

Ekspressionistisk kunst med spændende og klare farver fra starten af 1900 havde sit centrum i Paris.

Jeg er bl.a. tilknyttet et online galleri med hovedsæde i Paris. Hvorfra jeg sælger mine malerier til hele verden bl.a. Japan, Europa og USA. Her to Fake News mixed media, som min gallerist i New York bl.a. har udvalgt til min udstilling i New York.

Min interesse ligger hos ekspressionisterne og deres vilde farvepalet

 • Tyske Gabriele Münter (1877-1962) studerede hos Kandinsky og var medstifter af Der Blaue Reiter.
 • Tyske Ernst Ludwig Kirchner – grundlæggeren af Die Brücke, hvor også Karl Schmidt-Rottluff var medlem.
 • Franske André Derain en af ophavsmændene til fauvismen, som også Matisse var inspireret af.

80’ernes heftige kunst – Berlin som centrum

Vildskaben i motiverne – og dynamikken hos de unge vilde i Tyskland er fascinerende. I 80’erne bragede Die Neue Wilden igennem i Berlin med heftige og vilde maleriske udtryksformer. De engagerede den danske gruppe De unge vilde. Malerierne var både abstrakte og figurative med mønstre, former og farver samt masser af vildskab. En ”skråt op med reglerne” holdning.

Selv har jeg udstillet i Tyskland både i Hamburg og Kunstmesse i Köln. Jeg har til gode at finde et galleri i Berlin.

 • Tyske Helmut Middendorf (1953)
 • Danske Anette Abrahamsen (1954)
 • Danske Lise Malinovsky (1957)
 • Danske Kristian Dahlgaard Larsen (1952)

21. århundredes mangfoldige kunst – New York som centrum

I vor tid er New York centrum for kunst og kunstnere og med et overflødighedshorn af stilarter. Jeg plukker i de forskellige stilarter og inspireres alt efter humør af forskellige kunstnere. I dag er New York den største tiltrækningsmagnet på kunstnere – også fra Europa. Selv er jeg så heldig at have udstillet og solgt malerier i New York på Lower Manhatten.

 • Amerikansk kunster Georgia Totto O’Keeffe (1887 – 1986) grafiske stilrene abstrakte malerier inspirerer med skønheden i de organiske motiver.
 • Canadisk kunstner Richard Hambleton (1952-2017) ren rå newyorker stil og påvirkning fra street art
 • Amerikansk kunstner Cindy Sherman (1954) med en dragende stil, der sammenkobler fiktion og virkelighed.