Fordele ved at leje kunst til virksomheden

Fordele ved at leje kunst til virksomheden er, at man på en billig måde får kunst på væggene. Det åbner verdenen på nye måde, give samtalestof, inspirere til kreativitet og nysgerrighed. Samtidig tilfører det dynamik, farver og æstetik. Måske tænker du, at så må du investere i køb af kunstværker. Lej kunst i stedet –  for en kortere eller længere periode. Leje af kunst kan i øvrigt trækkes fra som en driftsomkostning.

En fordel ved at leje kunst til virksomhede er, at man får viden om, hvilken kunst man gerne vil købe. Der er mange andre fordele:

7 fordele ved at leje kunst

Kunstudstilling i virksomhed som har valgt at leje kunst

1. Kunst giver kulturel kapital og starter samtaler

Kunst har en evne til at sætte gang i samtale og refleksion. Kunst tilfører desuden farve, karakter og personlighed til virksomheden. Ved at have forskellige kunstværker på væggene kan virksomheder fremme kulturel kapital, skabe atmosfære samt fremme kreativitet og innovation blandt medarbejderne.

2. Afvekslende kunst udstråler mangfoldighed

Ved at leje kunst er det let at udskifte og ændre kunstsamlingen efter behov og trends. Det giver et dynamisk og spændende miljø med varierede kunstværker. Desuden præsenteres medarbejdere for nye kunstværker, og virksomheden udstråler mangfoldighed gennem et varieret udvalg.

3. Hos Galleri Weppler hører leje af kunst sammen med rådgivning og tilpassede løsninger

Ved at leje gennem Galleri Weppler får du professionel rådgivning til valg af kunstværker. De tilpasser også virksomhedens identitet, brand og værdier. I kan få udstillinger med forskellige temaer, der optager medarbejdere og det omgivne samfund. Gennem tilpassede løsninger får virksomheden kunstleje, der matcher deres behov og præferencer.

4. Professionel ophængning, vedligeholdelse og udskiftning

Ved at leje kunstværker fra en professionel udlejer sikrer virksomheden sig, at værkerne bliver korrekt ophængt og vedligeholdt. Det frigør tid og ressourcer da ingen behøver at bekymre sig om disse opgaver.

5. Ingen langsigtet investering

Leje af kunst eliminerer behovet for en stor initial investering i dyre kunstværker. Virksomheden kan nyde godt af at have kunst på væggene uden at binde kapital til et permanent køb. Dette frigør midler, der kan anvendes andre steder i virksomheden.

6. Skattefradrag

Husk, at ved køb eller leje af kunstværker kan omkostningen afskrives som en driftsomkostning. Beløbet reguleres ved begyndelsen af hvert kalenderår.

7. Leje af kunst er en bæredygtig løsning

Ved at leje kunst istedet for at eje, bliver kunstværkerne genanvendt og nydt af flere mennesker. Når en lejeaftale udløber, kan kunstværkerne vende tilbage til udlejeren, der kan finde nye hjem til dem. Hermed reducerer spild og bidrager til en mere bæredygtig drift.

Selv om der er mange fordele ved at leje, vil nogle foretrække at lease, bestille malerier eller købe. Uanset hvad tilbyder Galleri Weppler skræddersyede løsninger, der bliver tilpasset jeres behov og præferencer. Et bredt udvalg af kunstværker og fleksible betalingsmuligheder gør det muligt at finde den rigtige løsning.

Leasing af kunst med mulighed for køb

For virksomheder, der foretrækker at have den samme kunst i længere perioder, kan leasing af kunst med mulighed for køb være en attraktiv løsning. I denne model betaler virksomheden regelmæssige rater i løbet af leasingperioden. Det giver mulighed for at nyde godt af kunstværket uden at skulle foretage en stor engangsinvestering. Ved leasingens udløb har virksomheden typisk mulighed for at købe kunstværket til en forudbestemt pris,. Det giver fleksibilitet og mulighed for at integrere værket permanent i kunstsamlingen.

Få et uforpligtende og gratis besøg i din virksomhed, hvor vi sammen kan finde ud af, hvad der kunne være interessant for netop dig. Ud fra det kan vi afgive et uforpligtende tilbud. Det kan være en model, som giver mulighed for, at en del af den månedlige leje overføres til virksomhedens egen bonus-/købskonto. Således får I på en nem (og fordelagtig) måde skiftende udstillinger i virksomheden – og tilmed mulighed for at erhverve spændende kunst.

I sidste ende kan leje af kunst være en omkostningseffektiv og fleksibel løsning for virksomheder, der ønsker at integrere kunst i deres arbejdsmiljø. I får mulighed for at nyde fordelene ved kunst uden de typiske forpligtelser og investeringer, der er forbundet med at købe kunstværker. I får på en let måde kunst, der kan inspirere og motivere medarbejderne og styrke fællesskabet.

 Hvad hvis jeg er privat kunde?

Vi tilbyder også leje og leasing for private kunder. Fordelen for virksomheder kan være, at ydelserne typisk tillægges moms, som private virksomheder kan trække fra, hvilket private kunder ikke kan. Når det er sagt, så kan vi alt efter dit behov som privat kunde, finder vi en ordning, der giver dig fordele. Nogle lejer i en periode for at sikre sig, at de gør det rette valg andre for at få betalingen spredt over tid. Kontakt os – og vi finder en aftale, der matcher dine behov.