Berig din sommerferie med kunst – og få flere gevinster

Ferien står for døren og den ofte travle og hektiske hverdag, sættes på hold. Nu er det med at finde veje til at genoplade sig selv og få overskud til at finde nye perspektiver. Der er mange måder at gøre det på. Én værdifuld vej kan være gennem at se og tale om kunst. Du er velkommen til at komme forbi mit galleri, der er åbent efter aftale på 20468228. Få en snak om kunst eller betragt dine egne malerier i hjemmet og/eller gå på museum.


Fernisering på Holbæk Kunsthøjskole

Hvorfor er det interessant i ferien? Det er fordi kunst er mere end blot en æstetisk oplevelse. Kunst tilbyder sanselighed og sætter sanseapperatet igang, kunst kan være en kilde til restitution med muligheder for at oplade sig selv, og det kan berige os ved at åbne  op for nye ideer og perspektiver.

Kunst kan være et åndehul, hvor vi kan give os selv lov til at synke ned i nye sider af os selv – og måske derfra anskue verdenen på en overraskende måde. Den indsigt kan anvendes i vores personlige og professionelle liv og give os ny energi og motivation. Vi udvider eller rykker vores forståelse af os selv og vores omverden.

Et maleris farver, en skulpturs form eller en fotografs komposition kan vække forskellige stemninger. Tillader vi os selv at opleve disse følelsesmæssige forbindelser, kan vi frigive spændinger, der muligvis kan have hobet sig op i vores sind og krop. Når vi sidder stille og lytter til et stykke musik, læser et digt eller betragter et maleri, kan vi sænke tempoet og give os selv lov til at være til stede i nuet. Den samme indre ro som ved at gå en tur i skoven. Se mine moderne landskabsmalerier

Kunst påvirker også vores sanser og følelser

Du kan prøve helt uforstyret at kigge på et maleri i 5 minutter. Du kan fx vælge et af dem, jeg har tilføjet til denne blok. Ofte vil du opleve, at du kommer dybere ned i de følelser, som maleriet sætter igang. Det er en god øvelse i fordybelse, som giver hjernen ro til at bearbejde indtryk . Det giver samtidig den dig mulighed for at udfordre dig selv og se, om du kan opleve nye perspektiver og tanker: Kunst kan nemlig skubbe os ud af vores komfortzone og få os til at se verden på nye måder, hvis vi giver os selv lov til fordybelse – og tager tiden til det. Et maleri kan således sætte nye tanker og indsigter i gang og være en værdifuld kilde til personlig udvikling og vækst. Blot du tager dig tiden til det. Derfor brug ferien til at berige dig selv og dine omgivelser med kunst . Få nye perspektiver, æstetisk nydelse, følelsesmæssig forbindelse, udfordrende tanker og inspirerende kreativitet.

Kontakt mig gerne tine@weppler.dk hvis du vil høre mere eller se mine malerier.