Værd at vide om tendenser i kontorindretningen

 Hvorfor skal jeg vælge kunst på kontoret?

Jeg vil give indblik i 5 nye tendenser, der gør kunst endnu vigtigere end tidligere i kontorindretningen. Men først og fremmest skal du have kunst på kontoret fordi kunst skaber:

  • Glæde og energi
  • Fællesskabsfølelse og dialog
  • Værdier og brand
  • Liv og farver
  • Behageligt og spændende arbejdsmiljø

Dette underbygges af de 5 nye tendenser indenfor kontorindretning:

1. Sammenhæng mellem hjem og kontor

indretning-21

Hvis medarbejderne arbejder mere hjemmefra opstår behovet for, at kontoret på arbejdspladsen virker mere hjemligt. Lænestole, små lamper og kunst på væggene. Det gælder om at gøre plads til det er hele mennesker. Kontoret kommer til at understrege, at overgangen mellem privatliv og arbejde smelter mere sammen, og det betyder, at arbejdspladsen må være mere personlig og hjemlig.

Lad medarbejderne selv vælge deres kunst på væggen. Smag og behag er forskelligt. Mange gallerier er åbne overfor sådanne aftaler. Hos Galleri Weppler har vi et bredt udvalg af malerier og kunsttryk/plakater, der kan tilfredsstille de flestes behov.

2.     Flere multifunktionelle arbejdsområder

Flere er allerede begyndt på at indrette zoner og arbejdsområder, der er dedikeret til forskellige ting. Fx loungeområder eller inspirationsrum. Arbejdspladsen tilpasser sig de nye måde at arbejde på med zoner til afslapning, møder og koncentration. Rummene skal have forskellige udtryk, som passer til formålet. Her kan man variere med farver, kunst og interiør, der inspirerer til at imødekomme arbejdszonens funktion. Hvis det bliver for omkostningsfyldt at male rummet, kan farverige malerier skabe et fælles udtryk. Blå opfattes ofte som harmonisk og kan skabe ro, hvor orange er mere dynamisk og står for kreativitet.  Læs mere om farvernes betydning hos galleri weppler, og den næste tendens, som netop er farver.

3. Farver, farver, farver

indretning-1

En tendens, der ser ud til at have bidt sig fast er, at hvor der førhen skulle være klinisk og afdæmpede farver, er flere og flere farver kommet ind i indretningen.

Det er en god ide, da farver gør noget ved hjernen.

Her kan man vælge farverige malerier – evt. malerier på bestilling, hvor firmaets farver er integreret – eller have en væg i en skøn farve. Begge dele er med til at skabe personlighed og god stemning.

4. Tænk Bæredygtighed

Bæredygtighed kommer vi ikke uden om – både i materialer og i måden, vi tænker nyt på. Genbrug, holdbare valg og ansvarlige materialer kommer til at fylde endnu mere. Det kan være at gøre brug af cirkulær økonomi, fx at leje kunst i stedet for at eje.

5. Arbejdsklima på nye måder

Der bliver kamp om de rigtige medarbejdere og det gode arbejdsmiljø –så de traditionelle områder som lys, støj og træk er fortsat i fokus. Her kan du med fordel få noget på væggene, da lyden ikke bliver reflekteret nær så meget i rummet. Billeder, malerier, plakater og lignende er derfor en rigtig god løsning. Oplevelsen af maleriet kan understøttes af zoneinddelt belysning, der giver hygge og kan tændes og slukkes alt efter behov. I et velkomst-/venteområde /reception, hvor gæster kan vente, et det godt med stole eller lignende. Det kan gøres endnu mere indbydende, hvis der er et stort flot maleri og en grøn plante.

Derudover er det vigtigt at se kunst i virksomhedens gange, frokoststue og mødelokaler som måder at kommunikerer arbejdspladsens værdier og holdninger. Hvor kunst kan åbner op for nysgerrighed og dialog. Kunst kan være med til at åbne op for en verden af fantasi, inspiration og mangfoldighed, som kan betyde, at medarbejdere vil tænke mere kreativt. Kunst med glæde viderebringer også den stemning til fællesskabet og arbejdspladsen og giver et behageligt arbejdsklima, således udstråler moderne kunst på kontoret en moderne og menneskelig arbejdsplads.

indretning-3

Hvordan får jeg kunst på kontoret eller klinikken?

Hvis du har besluttet at der skal mere liv, dynamik og farver i jeres kontorindretning, er der mange muligheder:

  • Du kan købe
  • Du kan leje
  • Du kan bestille
  • Du kan få en udstilling fx via kunstforeningen

Uanset hvad du vælger og om du er et lille eller stort firma, dom du ejer virksomhed eller er medarbejder kan Galleri Weppler hjælpe med rådgivning og vejledning. Du kan også få et uforpligtende tilbud på de forskellige muligheder.

Vi hjælper også med at indrette med kunst på væggene både i kontorer, mødelokaler, venteværelse, kantine, reception, gang etc.

Galleri Weppler har et stort udvalg af unikke og moderne malerier i dejlige farver og fyldt med motiver, der skaber dialog – og du kan bestille malerier, der udtrykker, hvad virksomheden står for. Ring 20468228 eller skriv til tine@weppler.dk, så aftaler vi et uforpligtende møde og taler om dine ønsker og behov.