Bliv inspireret med kunst til boligindretning – Cindy Sherman

sherman

Ser også mere om Shermanb her

 

Bliv inspireret af med kunst til boligindretningen af Chindy Sherman. Chindy Sherman er amerikaner, født 1954 og har en masse talenter som kunstner. Hun er både fotograf, iscenesætter og performancekunstner. Da hun ligger helt i toppen i kunstverdenen, synes jeg, at hun er svær at komme udenom. Med sin gådefulde og dragende stil, får hun os til at digte videre på de historier, hun udtrykker gennem sine fotos. Det bliver en sammenkobling mellem fiktion og virkelighed. Hendes fotografier er dermed åbne for tolkning og gådefulde uden at være utilgængelige.

Når jeg ser foto fra hendes gennembruds serie Untitled Film Stills tænker jeg på film Noir stil eller Hitchcocks B-film fra Hollywood fra 1950’erne og 1960’erne. Og at bo som i hendes serie Untitled Film Stills er at bo i en dramatisk og ren sort/hvid stil. Der må være persienner i rummet i stedet for gardiner. Vi må have spejle og hvis muligt neonlys udenfor vinduet. Jeg ser en handlekraftig kvinde i et storbyliv, der ønsker at give en illusion af et Hollywood liv. Hun iscenesætter sig selv men kan både være backstage og frontstage – begge dele med kamera på.

Bliv inspireret med kunst til boligindretningen

Den fotoserie, hvor videoen stammer fra, er fra 1980´erne, hvor Sherman fik sit helt store gennembrud. Hun har fotograferet sig selv i en filmlignende verden – uden at referere til konkrete film. Det er en performance. Hun fastfryser et øjeblik, så det bliver lige så levende som en films bevægelige billeder. Men hendes fotografier er som kopier uden en original. Vi tror, det er et stillbillede fra en film, hvilket det ikke er. Selv fortæller hun: ”Nogle mennesker har fortalt mig, at de husker den film, som mine billeder bygger på, men faktisk har jeg overhovedet ikke haft nogen bestemt film i tankerne.” 

Således har hun brugt sig selv som motiv i en lang række iscenesatte og provokerende fotografier, for på den måde at bringe os nærmere på virkelighedens sære teater. Hun leger med roller, glamour, make-up, som vi på daglig basis præsenteres for i magasiner og film. Samtidig formår hun med sine fotografier at vise en dobbelttydighed, ja mere end det. Hun underminerer forestillingen om en fastlåst identitet og viser, at virkeligheden er en luftig størrelse.

Så at bo inspireret af hendes stil er netop, at bo med flere oaser af forskellige stil. Selvfølgelig må der være et make-upbord – og gerne et åbent klædeskab eller walkincloset – hvor der også er plads til masser af forskellige sko. Ikke kun de højhælede, men forskellige typer, der viser vores bredde i de identiteter, vi behersker.

Hun er således slutningen på denne lille serie med forskellige kunstnere, der kan danne inspiration til din boligindretning. Men Cinda Sherman viser, at det måske netop er små oaser, vi skal have – for at vi på den måde kan vise vores personlighed i hele sin vælde. God fornøjelse med din indretning. Læs mere om indretning med malerier til stuen her.

Ord der kendetegner stilen: Persienner, Hollywood, gådefuldt, glamour og teater