Kunst i en tid med Corona og COVID-19

Kunst i en tid med Corona og COVID-19, hvor vi ikke må gå på udstillling. Ja, det er en svær tid for mange lige nu. På mange forskellige måder – og mange af de udfordringer vi møder hver især, er ikke sådan lige at løse. Min inspiration til at male er ikke en løsning på krisen, men det kan være:

  • en kærkommen lejlighed til et lille kreativt break alene eller med børnene
  • en meditativ øvelse, der kan sætte andre af de alvorlige tanker på pause
  • en mulighed for at lære noget nyt og gøre noget andet, end du plejer

Når du maler abstrakt, er målet at få et velkomponeret og sammenhængende maleri i smukke farver. For at opnå dette, så prøv at fokusere på følgende 3 elementer. Du kan vælge at læse videre eller se en video Her

Vil du i gang med at male?

3 råd til at komme godt i gang med at male abstrakt

  1. Undgå forestillingen om at male noget bestemt, slip kontrollen, vær nærværende og brug din fantasi og intuition – det giver som hovedregel et mere spændende og interessant maleri.
  2. Vælg farver du kan lide, da det motiverer og inspirerer dig. Men vær også modig og tag komplementære farver I brug. Det betyder: Blå overfor gul, rød i et grønt maleri og orange sammen med turkise nuancer.
  3. Læg flere lag ovenpå hinanden, da det giver maleriet dybde. Men vent til malingen er tør, inden hvert nye lag. Akrylmaling tørrer hurtigt og er let at styre – lugter ikke og er meget farveægte. Ved at vente undgår du at alt ender i en knap så smuk ubestemmelig nuance.
  4. Læs min blog om 10 hemmelige male tricks.

Mit eget forsøg her i en Corona-tid

Corona og kunst

Selv synes jeg, at alle de alvorlige tanker har fyldt meget – og havde svært ved at fokusere på at male – og det er netop vigtigt, at være nærværende og optaget i processen, hvis resultatet skal blive godt. Jeg fik endelig malet dette maleri – og som du kan se, er det inspireret i farvevalg og form af alle de billeder af Coronavirusset, vi ser på TV hver dag.

På mig hjalp det, at få tankerne væk fra problemerne – og jeg vil ærligt sige, at mens jeg malede, havde jeg en herlig tid. Dermed ikke sagt, at vi bare skal flygte fra problemerne, men det kan som jeg nævner i indledningen hjælpe at få de alvorlige tanker på afstand. Selv fik jeg da billedet stod færdigt i dag mere overskud at give min lille familie. Så der er muligheder med kunst i en tid med Corona og COVID-19,