Trick 2: Brug naturen som inspiration

Brug naturen som inspirationskilde til kunst. Jeg bruger selv ofte stemninger, farver og motiver i naturen som inspiration. Her på det store maleri ”Sort sol” (2016) er jeg netop blevet inspireret af fugle i luften – og de mange forskellige formationer, jeg har set ved sort sol.

Tine Weppler inspireret af sort sol 120 x 200 cm
Abstraktion over fugle i gult og blå

Under trick 10 skriver jeg om den japanske kunstner Hokusai (1760-1849). Både i Kina og Japan hentede man megen inspiration fra naturen. I Vesten derimod var det først under renæssancen, at naturen blev set som noget, der kunne give en æstetisk nydelse, og således kom naturen ret sent ind som inspirationskilde for kunstnerne.

Du kan læse mere om udvikling af landskabsmalerier her. Her skriver jeg også om brug af naturen son inspirationskilde til kunst.

Brug naturen som inspirationskilde til kunst

Noget af det, der inspirerer mig er bevægelser i vand. Det er både meget fascinerende og inspirerende.

Falling in love

Maleriet her ”Falling in love” (2016) er netop fremkommet af iagttagelser af strømhvirvler.

Det er skabt ved at lægge meget maling på, så malingen er våd – og dermed bliver de forskellige strøg med penslen synlige – og skaber den effekt, du ser.

Maleriet illustrerer også en følelse af at miste fodfæste, når man forelsker sig. Vand, som er en væske, man falder igennem, er med til at understrege følelsen. Her har jeg også som jeg fortæller om i trick 3 med få streger ladet ane en person, der falder.

Naturen kan også byde på mange spændende former og ikke mindst detaljer.

Tine Weppler Bark fra Cedertræ 25 x 18 cm.

Her havde jeg selv en fantastisk oplevelse på Reunion. Der var de smukkeste cedertræer med bark i spændende former og farver.

Jeg fotograferede løs – og fik masser af inspiration, som jeg senere fandt frem hjemme i atelieret.

Maleriet her hedder selvfølgelig ”Bark fra cedertræet” (2018). Du kan se min video om processen her. Jeg har faktisk brugt tape, som jeg fortæller om under trick 8.

Mine fotografier af bark har jeg efterfølgende fået lavet til serigrafirammer, hvor de spændende former og motiver kan give karakter til spændende malerier med mulighed for at kombinere maling og serigrafitryk. Det fortalte jeg om under trick nr. 1, hvor du så mit maleri ”Fuld af liv”, hvor jeg netop har brugt mine serigrafirammer af bark fra cedertræer på Reunion.

Her kan du se hvordan jeg bliver inspireret af efterårsfarver til at male.