IMG_0867

 

Det sker, at man bare ser et maleri, som går så dybt i ens hjerte, at man må eje det – og så køber man det, hvis det er muligt og inden for det prisleje, man vil give – og derefter tager man stilling til, hvor det skal hænge. Det er selvfølgelig ofte langt lettere med et lille maleri, som man ofte kan finde plads til – end med et maleri, der kræver meget vægplads. Indret med abstrakt kunst kræver derfor kun, at du/I kan lide maleriet. Det mest almindelige er dog, at folk er på udkig efter et maleri til en bestemt plads i deres hjem – og har en fornemmelse af, hvilke farver og motiv, de er interesseret i. Således vælges en boligindretning med abstrakt kunst både ud fra hjertet, og ift. at give hjemmet farver og personlighed samtidig med at rummets samlede harmoni bevares. 

En første mulighed, når man falder pladask for et abstrakt maleri, betyder, at man indretter ud fra det abstrakte maleri. Det bliver således et stykke abstrakt kunst, som man designer rummet op omkring. Her kan man fx lade farvepaletten inspirere valg af tæppe, gardiner, nips, møbler etc. Det behøver ikke være tone i tone, men måske i små glimt. På den måde vil det abstrakte maleri være det, der fanger øjet, når man træder ind i rummet, da flere elementer i farvevalget peger hen mod det.

Ring 20468228 hvis du vil høre mere og få inspiration, råd og vejledning, når du skal indrette med abstrakt kunst og store, flotte malerier i hjemmet. Jeg vejleder gerne omkring farver, størrelser og motivvalg, så det matcher dine ønsker og smag.

Få malerier hjem på prøve

For at lette denne valgproces tilbyder jeg, at du kan få op til 3 malerier med dig hjem på prøve. Så er det langt lettere at vurdere, når du kan se maleriet i dit eget hjem og med det lysindfald, du har på den pågældende placering. Se videoen nedenunder og få 3 gode råd til at vurdere et abstrakt maleri til dit hjem.

 

Ofte er abstrakt kunst som et stykke musik, du komponerer ind i rummet med det øvrige inventar. Når du indretter med abstrakt kunst – bliver det dit abstrakte maleri, der binder rummet sammen, sætter stemningen og fortæller historier.

 

Hvordan vælger du et abstrakt maleri?

På den hvide væg i stuen hænger et stort maleri på højkant i klare farver - blå og rød - måske ser man fugle

Det dejlige ved abstrakt kunst er bl.a., at den er subjektiv og giver forskellige stemninger. Du behøver ikke bekymre dig om at tvinge en følelse frem. Lad det være et mysterium – eller blot en følelse uden ord.

 

 

Da abstrakt kunst udtrykker forskellige stemninger, kan det fx få et rum til at fremstå dristigt i sin form og farve. Abstrakt kunst kan også hjælpe med at stimulere den del af hjernen, der er ansvarlig for kreativitet og fantasi. Så jo mere abstrakt kunst du har placeret, jo mere hjerneøvelse får du.

Indret med abstrakt kunst

Leje af kunst til virksomheder og kontoret uden forpligtelse

Uanset hvilket stykke abstrakt kunst, du planlægger at bruge som dekoration, er der mange måder at integrere det med din øvrige boligindretning. Her er 3 råd, du kan overveje til indret med abstrakt kunst.

  1. Match the vibe

Når du vælger et stykke abstrakt kunst til et rum, skal du huske konceptet fra min indledende beskrivelse “transform versus konform.” At transformere er at bruge stemningen i kunsten som grundlag for det overordnede design af rummet. Konform – at vælge et kunstværk, der supplerer det eksisterende tema, farve etc. i rummet. Udnyt spejleffekten, hvor former genspejles andre steder og skaber harmoni i rummet. Der er masser af abstrakt kunst tilgængelig på markedet, så det er muligt at finde et stykke abstrakt kunst, der kan tilpasse sig dit rums overordnede stemning.

  1. Udnyt kunsten som fokuspunkt

Hvis du vil have et kæmpestort og farverig maleri i et rum, ville abstrakt kunst være et perfekt valg. Abstrakt kunst er åben, og vil derfor ikke forstyrre rummets fortælling.

Indret med abstrakt kunst kan være det perfekte omdrejningspunkt i et rum. Således bliver kunsten et fokusområde, hvis formål er at fange beskuerens opmærksomhed. Det kan blive et omdrejningspunkt og en god samtalestarter, netop på grund af maleriet iøjnefaldende sammensætning, vil det være med til at skabe dybde og bevægelse i rummet.

  1. Fyld rummet

Da abstrakt kunst ikke er en-til-en figurativ, kan folk interagere med det udelukkende for dets æstetiske værdi. Af denne grund kan et stor abstrakt maleri give anledning til et visuelt tema i rummet. Dette uanset om værket er ekspressivt, stofligt eller minimalt, har dristige farver og former. Abstrakt kunst kan nemt at supplere i forskellige indretninger og udtryk.

Farveindtrykket kan også bygge bro mellem to eller tre kunstværker, især hvis de er skabt af den samme kunstner. Det kan give en fornemmelse af at rummet fyldes på en æstetisk og flot måde. Så har du tom vægplads, kan du overveje at udfylde den med abstrakt kunst. For at få et ensartet udseende, kontakt da en bestemt kunstner og spørg, om du kan bestille et eller flere malerier. Hos galleri Weppler har du altid 2 måneders gratis fortrydelsesret – også ved bestilling.